Odnosi med vlado in Vatikanom so stabilni

Papež Benedikt XVI. se je v mestu Viterbo srečal z državnim sekretarjem in tesnim sodelavcem premiera Silvia Berlusconija Giannijem Letto. Ta je zatrdil, da so odnosi med vlado in Vatikanom stabilni.

Objavljeno
06. september 2009 19.15
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Rim - Papež Benedikt XVI., ki je danes maševal v italijanskem mestu Viterbo, se je po maševanju srečal z italijanskim državnim sekretarjem in tesnim prijateljem italijanskega premiera Silvia Berlusconija Giannijem Letto. Ta je po srečanju poudaril, da so odnosi med Vatikanom in Rimom "jasni in stabilni".

 

Papež je kristjane med sveto mašo pozval k intenzivnejšemu udejstvovanju v politiki in v družbi, in to le nekaj dni potem, ko je italijansko javnost razburkal odstop s položaja odgovornega urednika katoliškega časnika L'Avvenire Dina Boffa.

 

Slednji je svojo potezo v četrtek v pismu naznanil italijanski škofovski konferenci, kot razlog pa je navedel pisanje enega izmed časopisov Berlusconijevega medijskega imperija, ki je Boffa označil za geja.

 

V preteklih mesecih je Vatikan večkrat kritiziral Berlusconija, predvsem zaradi medijskih navedb o njegovem razvratnem zasebnem življenju, kritik na Berlusconijev račun pa se je večkrat posluževal tudi časnik L'Avvenire.

 

Prav zaradi tega so se v luči Boffovega odstopa v medijih znova pojavila ugibanja o krizi v odnosih med Svetim sedežem in italijansko vlado. Po današnjem srečanju pa je Letta tovrstne navedbe zanikal.