Osama zopet žuga Američanom

Vodja mednarodne teroristične mreže Al Kaida Osama bin Laden je v sporočilu, objavljenem na spletni strani Al Kaide, Američane pozval, naj pritisnejo na Belo hišo, da bo končala vojni v Iraku in Afganistanu.

Objavljeno
14. september 2009 11.03
An.B./STA
An.B./STA
Washington - Vodja mednarodne teroristične mreže Al Kaida Osama bin Laden je v posnetem sporočilu, objavljenem na spletni strani Al Kaide, Američane pozval, naj pritisnejo na Belo hišo, da bo končala vojni v Iraku in Afganistanu. V nasprotnem primeru je napovedal nadaljevanje vojne.

 

Vodja teroristične mreže Al Kaida je Američane še pozval, naj izrazijo nasprotovanje podpori ameriške administracije Izraelu. Zatrdil je, da je bila podpora ZDA Izraelu "poleg drugih krivic" razlog, zakaj se je Al Kaida odločila za napade 11. septembra 2001.

 

Bin Laden trdi, da ameriški predsednik Barack Obama ne more spremeniti poteka vojn v Iraku in Afganistanu, njegovo šibkost pa potrjuje dejstvo, da je na položaju obrambnega ministra obdržal Roberta Gatesa. "Grenka resnica je, da neokonservativci na vas še naprej mečejo svojo težko senco," je v sporočilu še dejal bin Laden.

 

Kot je sporočil ameriški center za raziskave na področju terorizma Intel Center, je na posnetku samo slika vodje Al Kaide, sicer pa gre za zvočni posnetek. Objavljen je bil dva dni po osmi obletnici terorističnih napadov na ZDA, ki so terjali skoraj 3000 življenj.
Inter Center dodaja, da so podobni nastopi Osame bin Ladna običajni ob obletnici 11. septembra.