Otok Bali stresel močan potres

Indonezijski otok Bali je stresel močan potres z močjo 6,4 stopnje po Richterjevi lestvici, kjer je bilo po zadnjih podatkih ranjenih osem ljudi, tla pa so so tresla tudi na otoku Sulavezi.

Objavljeno
19. september 2009 10.40
Da. O./STA
Da. O./STA
Bali - Indonezijski otok Bali je danes stresel močan potres z močjo 6,4 stopnje po Richterjevi lestvici, kjer je bilo po zadnjih podatkih ranjenih osem ljudi. Tla so so tresla tudi na otoku Sulavezi, od koder pa zaenkrat ne poročajo o morebitnih žrtvah.

Središče potresa na Baliju, ki je otok stresel okoli 6. ure po krajevnem času, je bilo v Indijskem oceanu približno 101 kilometer od letovišča Nusa Dua na jugu otoka, kjer so potresni sunki med prebivalci in turisti sprožili paniko.


"Mrtvih ni bilo, prav tako ne večje škode, razen nekaterih razpok na poslopjih," je povedal predstavnik kriznega centra na indonezijskem ministrstvu za zdravje Rustam Pakaja. Po njegovih besedah je pri večini od osmih ranjenih šlo za zlom kosti.


Oblasti za Bali sicer niso izdale opozorila pred cunamijem. O potresu poročajo tudi z otoka Sulavezi, kjer so se tla zatresla okoli 3.30 zjutraj po krajevnem času. Središče potresa je bilo 101 kilometer globoko.