Padalec Simon stabilen, morda že jutri proti Sloveniji

Čaka ga veliko previjanje, nato bo odločitev sprejeta.

Objavljeno
07. november 2011 09.47
Posodobljeno
07. november 2011 12.55
T. L.
T. L.

SARAJEVO – Stanje slovenskega padalca Simona Vogrinca, ki je še na zdravljenju v sarajevskem kliničnem centru, je stabilno, o njegovi premestitvi v ljubljanski klinični center pa se bodo zdravniki odločili jutri po opravljenem velikem previjanju, je za Slovenske novice potrdila tiskovna predstavnica UKC Sarajevo Biljana Jandrić.

Ni še jasno, na kakšen način bo potoval do Ljubljane

»Njegovo stanje je že tako stabilno, da bi bil prevoz v Ljubljano možen, vendar pa bomo počakali na jutrišnji dan in previjanje ter se po posvetu z ljubljanskimi kolegi odločili, kdaj bo odšel v Slovenijo. Sprejeta pa bo tudi odločitev, na kakšen način bo potoval v Slovenijo – ali s cestnim vozilom ali kako drugače,« je še povedala Jandrićeva.

Amputirali so mu obe nogi

Naj spomnimo: Simon je na zadnjo nedeljo v oktobru pristal na minskem polju na Jahorini. Zaradi hudih poškodb so mu morali amputirati obe nogi, od tedaj pa počasi okreva v sarajevskem kliničnem centru. Z možnostjo Simonovega prevoza v Ljubljano so se zdravniki ukvarjali takoj po tragediji, vendar doslej njegovo zdravstveno stanje tega ni dopuščalo.