Pakistan za nekatere »varna nebesa«

Med srečanjem s pakistanskimi novinarji je Hillary Clinton dejala, da dvomi v pakistansko zavezo, da se bo ta boril proti Al Kaidi. "Težko verjamem, da nihče v pakistanski vladi ne ve, kje se člani Al Kaide skrivajo," je dejal sekretarka.

Objavljeno
30. oktober 2009 12.28
Mo.Z.
Mo.Z.
Islamabad - Med tridnevnim obiskom v Pakistanu se je ameriška državna sekretarka Hillary Clinton serečala tudi s tamkajnšnjimi novinarji in uredniki. Po poročanju Al Jazeere Clintonova dvomi v pakistansko zavezo, da se bo ta boril proti Al Kaidi. "Težko verjamem, da nihče v pakistanski vladi ne ve, kje se njeni člani skrivajo," je dejala novinarjem. "Ali to drži, ali pa so res nedosegljivi. Ne vem."

Vodilni člani Al Kaide se namreč domnevno skrivajo v gorah ob pakistanski meji z Afganistanom. Clintonova je novinarjem še dejala, da Al Kaida že od leta 2002 uživa "varna nebesa" v Pakistanu.

 

Ena pomembnejših točk dnevnega reda obiska amriške državne sekretarke je okrepitev odnosov med državama ter odpraviti protiameriško razpoloženje v pakistanu, zaradi katerih se krhajo vezi med vladama obeh držav. "Pripravljena sem prisluhniti vsakršni pritožbi na račun ZDA," je dejala Clintonova. "Vendar je ta cesta dvosmerna. Če želimo imeti zrel odnos, kjer bomo delali skupaj, so pomembne vezi Pakistana tudi z drugimi vladami, ne samo z ameriško," je razložila sekretarka.

 

Pred tem je študentom v Lahoreju dejala, da kar imata ZDA in Pakistan skupnega, je mogočnejše od tega, kar ju ločuje.