Pakistanska vojska ubila 30 skrajnežev

Pakistanski helikopterji so davi na obmejnem območju z Afganistanom v napadu ubili 30 skrajnežev. Na obisku v Afganistanu je medtem ameriški obrambni minister Robert Gates.

Objavljeno
16. januar 2007 10.34
Na obmejnem območju z Afganistanom so napadli in uničili tri vojaške centre za urjenje in pri tem ubili 30 skrajnežev
Islamabad - Pakistanski helikopterji so davi na obmejnem območju z Afganistanom napadli in uničili tri vojaške centre za urjenje in pri tem ubili 30 skrajnežev, je sporočila pakistanska vojska. Tiskovni predstavnik pakistanske vojske, general Šaukat Sultan, je pojasnil, da so helikopterski napad izvedli v okraju Južni Vaziristan, ko so dobili podatke, da se tam zadržuje od 25 do 30 domačih in tujih skrajnežev.

"Ne morem vam sporočiti natančnega števila žrtev, vendar menimo, da je bila večina ubitih," je dejal Sultan in dodal, da so uničili tri od petih vojaških centrov za urjenje, ki so jih predtem že več dni nadzorovali. Napad se je zgodil v času prvega obiska novega ameriškega obrambnega ministra Roberta Gatesa v Afganistanu, kjer se bo danes sestal z afganistanskim predsednikom Hamidom Karzajem.

Gates, ki je v Afganistan prispel v ponedeljek zvečer, se bo srečal tudi s poveljniki enot zveze Nato in poveljniki ameriške vojske v tej državi ter se seznanil z varnostnim položajem. Leto 2006 je bilo z več kot 4000 smrtnimi žrtvami v spopadih in napadih najbolj krvavo leto v Afganistanu po strmoglavljenju talibanskega režima konec leta 2001.