Papež zaskrbljen zaradi dogajanja v Libiji in Pakistanu

Papež Benedikt XVI.  je po današnji maši v baziliki svetega Petra v Vatikanu izrazil globoko zaskrbljenost zaradi nemirov v arabskih državah, pri čemer je še posebej omenil Libijo.

Objavljeno
06. marec 2011 15.57
M. Do., delo.si
M. Do., delo.si
Vatikan - Kot poroča STA, je papež zaskrbljenost izrazil tudi zaradi Pakistana, kjer so pred dnevi v Islamabadu ubili ministra za verske manjšine Šabaza Batija.

»Z veliko pozornostjo sledim napetostim v več državah v Afriki in Aziji v teh dneh,« je povedal papež Benedikt XVI., poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Poglavar rimskokatoliške cerkve je smrt edinega kristjana med pakistanskimi ministri označil za »ganljivo žrtvovanje«, ki naj bi spodbudilo »pogum in obvezo, da si prizadevamo za versko svobodo za vse ljudi«.

Bati je bil znan kot nasprotnik strogih zakonov o prepovedi skrunitve islama, saj je za tiste, ki sramotijo islam, predvidena smrtna kazen. Papež Benedikt XVI. se je med mašo spomnil tudi nemirov v Libiji, »kjer so nedavni spopadi povzročili številne smrtne žrtve in naraščajočo humanitarno krizo«.