Petnajst mrtvih v požaru na trajektu

V požaru, ki je danes izbruhnil na trajektu pred indonezijskim otokom Java, približno 80 kilometrov od pristanišča v Džakarti, je življenje izgubilo najmanj 15 ljudi.

Objavljeno
22. februar 2007 12.56
Džakarta – V požaru, ki je danes izbruhnil na trajektu pred indonezijskim otokom Java, je življenje izgubilo najmanj 15 ljudi, med njimi tudi dva otroka. Požar na trajektu Levina I je izbruhnil zgodaj davi, ko se je nahajal približno 80 kilometrov od pristanišča v Džakarti.

Na trajektu je bilo 228 potnikov, ko je izplul iz pristanišča Tanjung Priok v Džakarti, je sporočil predstavnik podjetja, ki je lastnik plovila. Več kot 200 potnikov je rešil trajekt Levina II, ki je priplul mimo, in jih je medtem že prepeljal v Džakarto. Agencije so sprva poročale, da je bilo na ladji 350 ljudi.

Na kraj nesreče so poslali gasilsko ladjo, na pomoč pri evakuaciji potnikov pa pet vojaških čolnov in dve letali. Nekaj deset preživelih potnikov so našli na bližnjem otoku Kelapa. Trajekt je bil sicer na poti v Pangkalan Balam na otoku Bangka, 500 kilometrov severno od Džakarte.

Trajekti so glavno prevozno sredstvo med 17.000 indonezijskimi otoki in pogosto prevažajo več potnikov, kot bi jih smeli. Današnja nesreča je zadnja v vrsti prometnih nesreč v Indoneziji, v katerih v zadnjih dveh mesecih umrlo več kot 450 ljudi.