Pirati ugrabilli ladjo ZN

Pirati so pred obalo Somalije ugrabili ladjo ZN, ki naj bi v regijo Puntland pripeljala 1800 ton hrane. Na ladji je bila 12-članska posadka.

Objavljeno
25. februar 2007 19.39
Osumljeni piratske dejavnosti
Nairobi- Domnevni somalijski pirati naj bi pred obalo severovzhodne Somalije danes zasegli ladjo Združenih narodov. Z njo so v somalijsko regijo Puntland pripeljali 1800 ton hrane. Na ladji je bila 12-članska posadka.

Identiteta piratov je doslej neznana

Ladjo so pirati, katerih identiteta sicer še ni znana, a največkrat so takšni napadi delo dobro organiziranih skupin Somalijcev, napadli, ko se je vračala v pristanišče v Mombasi. "Napadli so jo zjutraj okoli 9.30 ob obali severovzhodne Somalije, blizu mesta Barga l",je povedala predstavnica ZN Stephanie Savariaud.

" Zelo smo zaskrbljeni za varnost članov posadke. Takšna dejanja piratov bodo oslabila dostavo težko pričakovane hrane ljudem v Somaliji, ki so je potrebni, in poslabšala negotov humanitarni položaj v Somaliji," je dejala predstavnica ZN. O kakšnih morebitnih zahtevah niso govorili.

Napadi pred somalijsko obalo so sicer pogosti, pri čemer so tarče največkrat ladje tujih družb, od katerih nato zahtevajo plačilo odkupnine.