Po napadu v Sarajevu: tožilstvo zahteva pripor še za dva osumljenca

Gre za državljana Bosne in Hercegovine, ki naj bi v petek Jašarevića prepeljala iz kraja Maoča v Sarajevo.

Objavljeno
02. november 2011 11.32
Posodobljeno
02. november 2011 11.36
Mo. Z., Delo.si
Mo. Z., Delo.si
Sarajevo - Tožilstvo BiH, ki vodi preiskavo napada na ameriško veleposlaništvo v Sarajevu prejšnji teden, je danes zahtevalo pripor za še dva osumljenca, ki naj bi pomagala napadalcu Mevlidu Jašareviću. Gre za državljana Bosne in Hercegovine, ki naj bi v petek Jašarevića prepeljala iz kraja Maoča v Sarajevo, piše Slovenska tiskovna agencija.

Tožilstvo enomesečni pripor zahteva za 24-letnega Dina Pečenkovića iz Maoče in 21-letnega Muniba Ahmetspahića iz Zenice. S tem ko sta Jašarevića prepeljala v Sarajevo, da bi tam izvedel napad na veleposlaništvo ZDA, sta zagrešila kaznivo dejanje terorizma, so po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina sporočili s tožilstva BiH.

Tožilstvo se je za odreditev pripora odločilo po zaslišanju dvojice in sicer zaradi nevarnosti, da bi na prostosti lahko prikrila dokaze, vplivala na priče ali celo ponovno zagrešila podobno kaznivo dejanje.

Enomesečni pripor je bil medtem že odrejen za Jašarevića. Napadalec, ki je minuli petek popoldne streljal na ameriško veleposlaništvo v Sarajevu, je iz Novega Pazarja v Srbiji in naj bi bil povezan z radikalnim islamističnim gibanjem vahabitov.