Po nesreči trajekta rešili 117 potnikov

V nesreči trajekta z najmanj 600 potniki, ki je med neurjem potonil blizu indonezijskega otoka Java, so po zadnjih podatkih rešili 117 ljudi, več kot 460 pa jih še pogrešajo.

Objavljeno
31. december 2006 11.41
Semarang- V nesreči trajekta z najmanj 600 potniki, ki je med neurjem potonil v petek blizu indonezijskega otoka Java, so po zadnjih podatkih rešili 117 ljudi, več kot 460 pa jih še pogrešajo, je poročala indonezijska tiskovna agencija Antara.

Trajekt Senopati je potonil v petek okoli polnoči, ko je bil na poti iz pristanišča Kumai na Borneu proti Semarangu v osrednjem delu Jave. Potonil je v bližini otoka Mandalika pred obalo Jave. Na območje nesreče sta zapluli ladji indonezijske mornarice, vendar zaradi slabe vidljivosti nista našli ničesar.

Indonezijski minister za promet Hatta Radjasa je sporočil, da je bilo na seznamu potnikov trajekta 542 imen. V Indoneziji se na ladje pogosto sicer vkrca več ljudi, kot jih je na seznamu potnikov, zaradi česar je točno število potnikov težko ugotoviti. Krajevni mediji so število potnikov na ponesrečenem trajektu ocenili med 200 in 800.