Po strelskem obračunu zaprt mejni prehod

Na enem izmed najbolj prometnih mejnih prehodov med Mehiko in ZDA je prišlo do strelskega obračuna med ameriškimi agenti in domnevnimi trgovci z belim blagom. Prehod je bil zato zaprt več ur.

Objavljeno
23. september 2009 13.30
Ma. J.
Ma. J.
Ciudad de Mexico - Na enem izmed najbolj prometnih mejnih prehodov med Mehiko in ZDA je včeraj prišlo do strelskega obračuna med ameriškimi agenti in domnevnimi trgovci z belim blagom. Prehod San Ysidro med ameriškim San Diegom in mehiškim mestom Tijuana je bil zato zaprt več ur, kar je povzročilo velike zastoje.

Do streljanja je prišlo, ko so trije kombiji, v katerih je bilo približno 70 oseb, po mnenju ameriške policije ilegalnih pribežnikov, na poti iz Mehike v ZDA poskušali zdrveti preko meje brez ustavljanja. Ameriški agentje so na vozila streljali, čeprav nekateri mediji poročajo, da so prve strele izstrelili domnevni trgovci z belim blagom. V streljanju so bili ranjeni štirje ljudje.

Prehod San Ysidro, ki ga vsakodnevno prečka preko 40000 vozil, je sicer znan po tem, da preko njega tihotapijo droge in ilegalne pribežnike.