Počilo pred sedežem Pink TV

Eksplozija k sreči ni zahtevala žrtev, je pa povzročila manjšo gmotno škodo. Policija domneva, da je napad posledica spora s prejšnjega večera, ko se je z varnostniki stavbe sporeklo nekaj moških.

Objavljeno
04. oktober 2009 15.26
An.B.
An.B.
Beograd - Pred sedežem srbske televizije Pink v Beogradu je ponoči eksplodirala ročna bomba. Odvrgli naj bi jo dve osebi na motorju, je sporočilo srbsko notranje ministrstvo. Motiv napada uradno še ni znan.

 

Eksplozija k sreči ni zahtevala žrtev, je pa povzročila manjšo gmotno škodo. Policija domneva, da je napad posledica spora s prejšnjega večera, ko se je z varnostniki stavbe sporeklo nekaj moških. Napad naj bi sicer posnelo tudi več varnostnih kamer.

 

Kot pišejo srbski mediji, je eksplozija odjeknila petnajst minut po polnoči in popolnoma uničila vhodna vrata. "Napad na RTV Pink je še eden v nizu vandalskih dejanj, ki so v zadnjih dneh preplavili Beograd. Pričakujemo, da bo policija opravila svoje delo in da bodo strolici hitro identificirani," je dejala Pinkova predstavnica za stike z javnostmi  Tatjana Vojtehovski.