Policija preiskuje ozadje streljanja v Washingtonu

Policija je žensko za volanom avtomobila, ki se je zaletel v ograjo pred Belo hišo, ubila. Deklica na zadnjem sedežu je nepoškodovana.

Objavljeno
04. oktober 2013 13.11
US-U.S.-CAPITOL-ON-LOCKDOWN-AFTER-REPORTS-OF-GUN-SHOTS
Mo. B., Delo.si
Mo. B., Delo.si

Washington - V središču pozornosti ameriške javnosti je še vedno včerajšnji incident v Washingtonu, ki se je za domnevno 34-letno žensko končal tragično. Voznico, ki se je za zdaj iz neznanih razlogov zaletela v ograjo blizu Bele hiše in se nato odpeljala proti kongresu, so ustrelili. Deklica na zadnjem sedežu je nepoškodovana.

Policija je potrdila, da je bila ženska neoborožena. Kakšen je bil povod za njeno dejanje, še ne vedo. Včeraj popoldne po lokalnem času so agenti zvezne policije FBI v spremstvu posebne enote za odstranjevanje eksplozivnih teles vdrli v njen dom v mestu Stamford v Connecticutu, zaslišali pa so tudi njene svojce. Kaj so ugotovili, za zdaj še ni jasno.

Čeprav preiskava še vedno poteka, je policija zatrdila, da primera ne obravnavajo kot nesreče ali terorističnega dejanja.

Včerajšnja drama se je začela obkoli 14. ure po krajevnem času. Črn avto, registriranem v zvezni državi Connecticut, se je iz neznanih razlogov zaletel v varnostno ograjo v bližini Bele hiše. Obkolili so ga varnostniki in policija, ki so v voznico merili tudi z orožjem. Kljub temu je zapeljala vzvratno, pri tem zadela policijski avto in policista, ter odpeljala po aveniji Constitution, ki vodi do kongresa. Sledila ji je kolona policijskih vozil. Pot so ji prekrižali v bližini Kongresa. Ko je znova poskušala pobegniti, so policisti začeli streljati.