Policijska stavba v Ankari tarča raketnega napada

Mediji s prstom kažejo na turško levičarsko skupino Revolucionarna narodna osvobodilna stranka-fronta.

Objavljeno
21. september 2013 17.04
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA
Ankara - Glavno stavbo turške policije v Ankari sta v petek zvečer zadeli dve raketi, pri čemer pa nihče ni bil poškodovan, je sporočil turški notranji minister Muammer Güler. Dodal je, da so po dogodku na sosednjem vrtu našli še eno napravo, ki pa na srečo ni eksplodirala.

Güler sicer ni povedal, kdo bi bil lahko odgovoren za napad, mediji pa medtem s prstom kažejo na turško levičarsko skupino Revolucionarna narodna osvobodilna stranka-fronta (DHKP-C). 

DHKP-C, katere cilj je z revolucionarnim prevratom zrušiti vladajoči sistem v Turčiji in ga nadomestiti s komunističnim sistemom z marksistično-leninistično usmeritvijo, je namreč marca lani izvedla podoben napad na pravosodno ministrstvo ter vladajočo stranko Pravičnost in razvoj (AKP). Prevzela je odgovornost tudi za napad na ameriško veleposlaništvo v Ankari 1. februarja letos.

Turška policija je po petkovem napadu v predmestju Dikmen postavila cestne zapore v upanju, da ji bo uspelo ujeti storilce. 

Turška televizija NTV pa je poročala, da je bila v petkovem napadu poleg glavne stavbe policije zadeta tudi sosednja stavba policije.