Policist ustrelil 3-letnega dečka

Policist je avto domnevnih kriminalcev zamenjal za avto, v katerem je sedel deček s palico v rokah. Ko ga je policist videl, je mislil, da  gre za puško in streljal.

Objavljeno
10. november 2009 13.50
Ba.P.
Ba.P.
Cape Town - Nadzornik južnoafriške policije je obsodil "ubijanje nedolžnih ljudi" po tem, ko je eden izmed policistov ustrelil 3-letnega dečka. Policist je mislil, da je avto v katerem se je peljal deček, avto domnevnih kriminalcev, deček pa je v rokah držal palico, za katero je policist prav tako napačno presodil, da je puška in streljal.

Družina 3-letnega Atleganga Aphena je povedala, da je policist streljal brez oklevanja, in da ni pokazal nobenega obžalovanja, po dogodku pa so ga odpeljali v pripor. Dečkova mama je bila po prihodu na kraj dogodka pretresena nad brezsrčnostjo policista. "Nisem mogla verjeti svojim očem. Ko sem pristopila do njega in ga vprašala zakaj je ubil mojega sina, me je pogledal, kot bi bila nora," je povedala Maphule Aphane.

Južnoafriški predsednik Jacob Zuma je pred le nekaj dnevi povedal, da morajo policisti enkrat za vselej opraviti z visoko stopnjo kriminala v državi.