Politika nad usodo načrtovanega letalskega velikana

EADSin BAE Systems za nadaljnje korake v smeri povezovanja potrebujeta privolitev nemške, francoske in britanske vlade.

Objavljeno
25. september 2012 21.49
Jure Kosec, zunanja politika
Jure Kosec, zunanja politika
Predlagana združitev evropskega letalskega konzorcija EADS in britanske družbe BAE Systems v največjega proizvajalca letal in vojaške opreme na svetu se spreminja v enega najzahtevnejših industrijskih in političnih projektov zadnjih let.

Če bo posel sklenjen, bo vrednost novega podjetja presegla 35 milijard evrov. EADS, del katerega je tudi proizvajalec letal Airbus, in BAE Systems, ki bi skupaj bistveno lažje konkurirala ameriškemu Boeingu, za nadaljnje korake v smeri povezovanja potrebujeta privolitev nemške, francoske in britanske vlade. Predstavniki teh bodo v prihodnjih dneh iskali jasno garancijo, da združitev ne bo prizadela njune strateške vloge v nacionalnih obrambnih strategijah in s tem ključnih nacionalnih interesov vpletenih držav. Specifičnost dejavnosti, ki jih izvajata obe podjetji, odpira vrsto vprašanj in pomislekov o morebitnih škodljivih posledicah enega največjih industrijskih projektov zadnjih let.

Nemška kanclerka Angela Merkel in francoski predsednik Francois Hollande sta med srečanjem v nemškem Ludwigsburgu prejšnjo soboto napovedala intenzivno posvetovanje glede predlagane združitve, ki ga bodo predvidoma danes začeli obrambni ministri treh držav. Britanski vladni viri so potrdili, da je premier David ­Cameron po telefonu v zadnjih dneh govoril s kanclerko Merklovo in predsednikom Hollandom, da bi pospešil diplomatske aktivnosti s francoskimi in nemškimi oblastmi, ter obema predstavil britansko videnje napovedane združitve. Države bodo v prihodnjih dneh poskušale izoblikovati enotno stališče glede milijardnega posla in šele nato pričele pogovore z vodstvi obeh podjetij.

Ščitenje ekonomskih interesov

Francija in Nemčija prek holdinga SOGEADE in družbe Daimler AG v EADS obvladujeta večinski lastniški delež. Britanija, ki je iz BAE Systems izstopila že pred leti, v družbi še vedno drži »zlato delnico«, ki ji omogoča ustavitev njenega morebitnega prevzema. Predlog EADS in BAE, da bi vladam ponudila enake zlate delnice in tako preprečila kakršno koli možnost sovražnega prevzema novega podjetja, je s francosko-nemškega vidika problematičen in nepremišljen. Čeprav se o tem še nista javno izrekli, državi verjameta, da posebna delnica, ki jo ponujata podjetji, ne zagotavlja popolne zaščite, saj se lahko kakršno koli odločitev izpodbija po sedanji evropski zakonodaji. Dogovore o zlatih delnicah so evropska sodišča v preteklosti že uspešno izpodbijala, nekaj izkušenj s tem imajo tudi v Britaniji.

Eden od pogojev, pri katerih vztrajajo zlasti v Berlinu, je ohranitev vseh proizvodnih objektov, ki samo v Nemčiji zaposlujejo na desettisoče delavcev. Opozorilo nemškega gospodarskega ministrstva, da bi kršitve garancij, povezanih z ohranjanjem delovnih mest, najverjetneje ostale brez pravnih posledic, tako še zdaleč ni ostalo neopaženo. Če ne drugega, bi izguba številnih delovnih mest pomenila težavo za trenutno vlado in bi lahko občutno ogrozila njene možnosti za zmago na bližajočih se parlamentarnih volitvah. Po sedanjem predlogu bo EADS predstavljal 60 odstotkov novega podjetja, BAE pa 40. Ministrstvo je bilo jasno, da bi moral EADS, ki skupno zaposluje več kot 130.000 ljudi, zaradi velikosti predstavljati 70-odstotni delež novega podjetja.

Prihodnost sodelovanja z ZDA

Nadaljnja pogajanja med državami bodo osredotočena na način upravljanja, lokacijo sedeža novega podjetja in vpliv združitve na odnose z ZDA, piše Financial Times. Posebno izrazit interes za ohranitev trdnih vezi s Pentagonom kažejo v Britaniji. Ameriško obrambno ministrstvo je eden največjih naročnikov britanske vojaške opreme in je z BAE v preteklosti sodelovalo pri nekaterih ključnih razvojnih projektih. BAE z ameriško vlado veže stroga pogodba, ki ščiti nacionalne interese svetovne velesile in po kateri morajo biti vsi visoki funkcionarji, ki zastopajo podjetje v ZDA, ameriški državljani. Britanija se bo z združitvijo BAE z EADS strinjala le v primeru popolne podpore ameriške administracije.

Vladni viri so ta teden potrdili, da britanski premier »razume in soglaša s komercialno logiko«, na kateri temelji predlagana združitev, in jo vidi kot katalizator razvoja letalske in obrambne industrije, ki bo pozitivno vplival tudi na širše gospodarstvo. Iz britanskega parlamenta so medtem sporočili, da bodo tudi sami sprožili preiskavo učinkov predlagane združitve. Poleg morebitnih škodljivih posledic na odnose z ZDA jih bosta zanimala še prihodnost proizvodnih objektov v Britaniji in morebitno ukinjanje delovnih mest.