Poljskemu premieru grozijo z atentatom

Poljski premier Kaczynski že vse od izvolitve dobiva grožnje neznanih atentatorjev. Varnostno službo vlade pa je močno vznemirilo najnovejše anonimno grozilno pismo s tremi naboji.

Objavljeno
01. marec 2007 07.00
Jaroslaw Kaczynski
Varšava – Poljski premier Jaroslaw Kaczynski že vse od izvolitve od časa do časa dobiva grožnje neznanih atentatorjev. Varnostno službo vlade pa je močno vznemirilo najnovejše anonimno grozilno pismo s tremi naboji. Strelivo za kalašnikovko je prispelo v premierov urad ob koncu prejšnjega tedna, in to s sporočilom: »Za mačko, za mater, zate!«

Neimenovani častnik varnostne službe vlade je za časopis Gazeta Wyborcza potrdil, da grožnjo jemljejo zelo resno, saj je očitno, da ima človek, ki je poslal pismo, strelno orožje.

Zaradi vsebine sporočila zdaj varujejo tudi mater poljskega premiera in njegovega dvojčka predsednika Lecha KaczynskegaJadwigo Kaczynsko, o varnosti prvega mačka Poljske pa ni podatkov. Varnost premiera so še zlasti okrepili januarja, ko je v njegov urad prispela prva resnejša grožnja, da nanj pripravljajo atentat. Čeprav se je pokazalo, da je domnevni naročnik atentata že dolgo mrtev, premier po državi vselej potuje v koloni štirih avtomobilov s terenskim mercedesom in šestimi telesnimi stražarji.

Več v današnjem tiskanem Delu