Potniki obtičali na letališčih zaradi bankrota

Potniki, ki so potovali z enim največjih nizkocenovnih letalskih prevoznikov v Evropi, SkyEurope, so sredi noči izvedeli, da je podjetje bankrotiralo, in da ne morejo nikamor.

Objavljeno
01. september 2009 17.37
Ba. P.
Ba. P.
Zagreb - Potniki, ki so potovali z enim največjih nizkocenovnih letalskih prevoznikov v Evropi, SkyEurope, so sredi noči izvedeli, da je podjetje bankrotiralo. Nič hudega sluteči potniki so novico izvedeli na letališču, kjer so zaman čakali, da bi se vkrcali na letala. SkyEurope je nocoj, brez kakršne koli predhodne najave na svojih spletnih straneh potnikom sporočil, da preklicuje vse lete, in da jim denarja za vozovnice ne bodo vrnili, vseeno pa so se jim za nevšečnosti opravičili.

Na stotine potnikov je tako sredi noči obtičalo na letališčih v Splitu, Zadru in Dubrovniku od koder naj bi danes v Bratislavo, Prago in na Dunaj poletela letala družbe SkyEurope. Število oseb, med katerimi so državljani mnogih evropskih držav, naj bi se povzpelo tudi do tisoč, saj je samo v Splitu obtičalo 400 potnikov, ki se ne morejo vrniti domov.

Po Evropi so takšno usodo družbe pričakovali, saj je bil SkyEurope že nekaj časa v finančnih težavah, zaradi neplačanih letaliških taks pa jim ni več dovoljeno pristajati na Dunaju, v Bratislavi in Pragi.