Potres usoden za najmanj sedem Indonezijcev

Indonezijski otok Sumatra je davi stresel potres z močjo 5,7 stopnje po Richterjevi lestvici, v katerem je življenje izgubilo najmanj sedem ljudi, več kot 100 je bilo ranjenih.

Objavljeno
18. december 2006 10.12
Džakarta - Indonezijski otok Sumatra je davi stresel potres z močjo 5,7 stopnje po Richterjevi lestvici, v katerem je življenje izgubilo najmanj sedem ljudi, več kot 100 je bilo ranjenih, so sporočile lokalne oblasti. V potresu je bilo poškodovanih več sto hiš, reševalci pa poskušajo doseči okoli dvajset vasi, odrezanih zaradi plazov, ki jih je povzročil potres.

V potresu je bila najhuje prizadeta regija Muara Sipongi, kjer je okoli dvajset vasi odrezanih od sveta, zato še ni znano, ali so med prebivalci vasi smrtne žrtve in poškodovani. V treh vaseh, ki so jih reševalci dosegli, je bilo ranjenih 16 ljudi, uničenih pa je bilo okoli 250 domov.

Zaradi potresa je prišlo tudi do prekinitve dobave električne energije, delo reševalcev pa ovirajo plazovi in dež. Kljub temu so že postavili začasna prebivališča za ljudi, ki so ostali brez domov. Po podatkih pristojnih oblasti nevarnosti cunamijev ni.