Požar z otoka Evia pregnal 600 turistov

Zaradi gozdnega požara, ki je izbruhnil v luksuznem turističnem središču na otoku Evia, so grške oblasti evakuirale več kot 600 turistov in zaposlenih. Gasilci so požar že pogasili, a je zaradi močnega vetra spet zagorelo.

Objavljeno
13. oktober 2009 21.44
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Atene - V luksuznem letovišču na grškem otoku Evia so morale oblasti zaradi gozdnega požara, ki se je zaradi močnega vetra danes hitro okrepil, evakuirati več kot 600 turistov in zaposlenih.

Požar je izbruhnil v zgodnjih jutranjih urah zaradi napake v električni napeljavi v glavni elektrarni na otoku. Gasilci so ga sprva uspeli pogasiti, nakar je zaradi močnega vetra štiri ure kasneje znova zagorelo.

 

Več kot 100 gasilcev si pri gašenju požara, ki se jo močno približal hotelu v bližini mesta Lihada, med drugim pomaga z osmimi gasilnimi letali in dvema helikopterjema.

 

Gozdni požari v Grčiji so zaradi visokih temperatur in suše pogosti. Gasilci so se z ognjenimi zublji avgusta več dni borili tudi na obrobju Aten, kjer so gozdni požari uničili več domov in velike površine gozdov.