Pred indijskim veleposlaništvom eksplodiral avtomobil

V bližini indijske ambasade in afganistanskega notranjega ministrstva v Kabulu je eksplodiral avtomobil bomba. Pri tem je bilo ubitih najmanj 12, ranjenih pa 84 ljudi.

Objavljeno
08. oktober 2009 11.37
Ma. J.
Ma. J.
Kabul - V bližini indijske ambasade in afganistanskega notranjega ministrstva v Kabulu je danes eksplodiral avtomobil bomba. Pri tem je bilo ubitih najmanj 12, ranjenih pa 84 ljudi, med njimi tudi pripadniki afganistanskih varnostnih sil. Uničeni so bili številni avtomobili in bližnje trgovine, precejšnja škoda pa je nastala tudi na sicer dobro zastraženi indijski ambasadi.

Odgovornost za današnji samomorilski napad v Kabulu so prevzeli talibi, ki so še sporočili, da je bila tarča napada res indijska ambasada, kot je že prej dejala indijska zunanja ministrica Nirupama Rao. Ta je še dodala, da je podobna eksplozija pred indijsko ambasado v Kabulu odjeknila tudi julija lani, ko je bilo v napadu ubitih 60 ljudi. Iz urada afganistanskega predsednika Hamida Karzaja so že sporočili, da napad obsojajo.

Afganistanska prestolnica je sicer pogosta tarča samomorilskih in bombnih napadov, ki so ponavadi uperjeni na tuje vojaške sile, vseeno pa so pogoste žrtve tudi afganistanski poslovneži in civilisti. V enem izmed zadnjih napadov, ki se je zgodil sredi septembra, je bilo ubitih šest italijanskih vojakov in deset civilistov.