Preiskali stanovanji Karadžićevih otrok

Pripadniki sil zveze Nato so v družbi sil EUFOR na Palah v bližini Sarajeva preiskali stanovanji hčerke in sina nekdanjega vodje bosanskih Srbov Radovana Karadžića.

Objavljeno
20. februar 2007 11.21
Je Karadžića res zadela kap?
Pale – Pripadniki sil zveze Nato so v zgodnjih jutranjih urah v družbi sil EUFOR na Palah v bližini Sarajeva preiskali stanovanji hčerke in sina nekdanjega vodje bosanskih Srbov Radovana Karadžića. Kot je pojasnil tiskovni predstavnik zveze Nato v BiH Derek Chappel, mednarodne sile verjamejo, da sta Sonja in Saša Karadžić povezana z mrežo, ki podpira haaškega begunca.

Pripadniki sil Nato so okoli 3. ure zjutraj vdrli v stanovanji, kjer živita Sonja in Saša Karadžič z družinama, v iskanju informacij o tem, kje se nahaja njun oče, oziroma o njegovi podporni mreži. Oba otroka haaškega begunca bodo zaslišali, je pojasnil Chappel, vendar cilj operacije ni njuna aretacija.

Gre sicer že za drugo operacijo mednarodnih sil na Palah v zadnjih desetih dneh. Prejšnjikrat so vojaki preiskali dom Radomira Kojiča, ki ga prav tako sumijo, da pomaga pri skrivanju Karadžića.

Stanovanji Karadžićevih otrok so sicer mednarodne sile obiskale že prej, tokratna preiskava pa ne bo zadnja, je še povedal Chappel.