Prekinjena preiskava zoper Glavaša tudi pravnomočna

Zagrebško sodišče je odločilo, da je preiskava v primeru “Garaža” zoper Branimirja Glavaša, ki so jo prekinili, postala tudi pravnomočna.

Objavljeno
11. januar 2007 15.13
Branimir Glavaš
Zagreb - Zagrebško sodišče je odločilo, da je preiskava v primeru “Garaža” zoper Branimirja Glavaša, ki so jo prekinili, postala tudi pravnomočna. Preiskovalni sodnik Zdenko Posavac je odločitev o začasni prekinitvi podal na podlagi zdravniškega mnenja, da je Glavaš nesposoben sodelovati v sodnem postopku. Iz sodišča so še sporočili, da je odločitev sodnika postala pravnomočna in se na njo ni možno pritožiti.

Preiskava, ki so jo zoper Glavaša in soosumljenega Krunoslava Fehira sprožili v primeru mučenja in umora osijeških civilistov srbske narodnosti leta 1991, je tako do nadaljnjega prekinjena. Zaradi slabega zdravstvenega stanja, ki je posledica dolgotrajne gladovne stavke, je zoper Glavaša prekinjena tudi preiskava v primeru “Selotejp”, ki ga bremeni umora predvsem srbskih civilistov leta 1991.

Obe preiskavi bodo nadaljevali, ko bo to dovoljevalo Glavaševo zdravstveno stanje. Od začetka decembra, ko je Branimir Glavaš odšel iz pripora, se zdravi v osiješki bolnišnici, poročajo hrvaški mediji.