Pri begu iz iraškega zapora ubili vsaj 13 policistov

Namestnik guvernerja iraške province Salahedin, Ahmed Abdul Džabar je povedal, da je iz zapora pobegnilo 83 zapornikov.

Objavljeno
28. september 2012 15.19
Mideast Libya HRW
Mo. B., Delo.si
Mo. B., Delo.si

Tikrit - V spopadi med skrajneži in policisti je danes v zaporu v iraškem mestu Tikrit umrlo najmanj 13 policistov, pobegnilo pa je več deset zapornikov, so danes sporočile iraške oblasti. Nasilje je izbruhnilo v četrtek zvečer, ko so zapor poskušali zavzeti skrajneži, nadzor pa so nato uspele prevzeti varnostne sile.

Nasilje je po poročanju Slovenske tiskovne agencije izbruhnilo, ko je iraška veja teroristične skupine Al Kaida oznanila, da bo poskušala ponovno zavzeti iraška ozemlja in pomagati svojim članom, da pobegnejo iz zaporov.

Namestnik guvernerja iraške province Salahedin, Ahmed Abdul Džabar je povedal, da je iz zapora pobegnilo 83 zapornikov. V bolnišnici v Tikritu pa so sporočili, da je v spopadih umrlo 13 policistov, ranjenih pa je bilo 34, piše STA.

Po navedbah neimenovanega vira iz vodstva policije pa naj bi umrlo 15 policistov in sedem zapornikov, pobegnilo pa približno 100 zapornikov. Po poročanju STA so skrajneži zapor napadli od zunaj, ujetniki pa so varnostnikom odvzeli orožje. Skrajnežem je z bombo uspelo razstreliti del zaporniške ograje, nato so v zaporu izbruhnili spopadi, pri čemer je več desetim zapornikom uspelo pobegniti.