Pri Moskvi strmoglavilo potniško letalo

Pri moskovskem letališču Vnukovo je strmoglavilo manjše poslovno letalo challanger 60 ameriške izdelave s štirimi člani posadke na krovu in brez potnikov.

Objavljeno
13. februar 2007 16.57
Potniško letalo airbus A-310 z 200 osebami na krovu se je v Irkutsku ponesrečilo nekaj pred 11. uro v soboto zvečer po našem času
Moskva - Na moskovskem letališču Vnukovo je danes med vzletanjem strmoglavilo manjše poslovno letalo challanger 60 ameriške izdelave. Na krovu letala so bili le štirje člani posadke - vsi Američani - ki so nesrečo preživeli, potnikov pa na letalu ni bilo. Letalo pripada podjetju Ford Aero. Sprva so agencije napačno poročale, da je strmoglavilo letalo Airbus A-310, potem pa so iz ruskega ministrstva za izredne razmere sporočili, da gre za manjše reaktivno letalo. Letalo, ki je strmoglavilo kmalu po vzletu z letališča Vnukovo, je poletelo proti Berlinu. Letalo se je preobrnilo, zagorelo, potem pa padlo na vzletno stezo in parkirne površine, kjer so bila tudi druga letala, je povedal kontrolor zračnega prometa Konstantin Fjodorov. Po trditvah neimenovanega predstavnika ruskega letalstva sta bila dva člana posadke v nesreči ranjena, dva pa sta jo srečno odnesla brez poškodb.

Zaenkrat še ni nobenih podatkov o tem, kaj bi utegnil biti vzrok nesreče. So jim pa botrovale slabe vremenske razmere, saj je na območju Moskve v času nesreče divjala snežna nevihta.

Po nesreči so letališče zaprli.