Putin nostalgičen

Ruski premier Vladimir Putin, ki je v komunistični preteklosti kot agent KGB deloval v Dresdnu, je izjavil, da čuti nostalgijo za nekdanjo Vzhodno Nemčijo. V Dresdnu je deloval med letoma 1985 in 1990, iz tega obdobja pa ima tople spomine.

Objavljeno
08. november 2009 15.04
Putinova tiskovna konferenca je trajala kar dobre štiri ure
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Moskva - Ruski premier Vladimir Putin, ki je v komunistični preteklosti kot agent KGB deloval v Dresdnu, je v pogovoru za rusko televizijo NTV izjavil, da čuti nostalgijo za nekdanjo Vzhodno Nemčijo.

V Dresdnu je Putin deloval med letoma 1985 in 1990, iz tega obdobja pa ima tople spomine na to, kako je študiral nemščino in pohajkoval po gorah, prav tako pa se z veseljem spominja stikov z vzhodnonemškimi kolegi.

 

V pogovoru v luči 20. obletnice padca Berlinskega zidu, je Putin povedal, "da se še vedno spominja tiste topline in prisrčnosti". "Za to sem zelo hvaležen. V zvezi s tem imam občutek nostalgije," je dejal ruski premier.

 

"A vidimo tudi, kako se Zvezna republika Nemčija razvija danes in veseli smo, da imamo z njo dobre odnose na novih temeljih," je še dodal Putin.