Račan ponovno v bolnišnici

Predsednika hrvaških socialdemokratov in nekdanjega hrvaškega premiera Ivico Račana so danes prepeljali v klinični center v Zagrebu. Razlog za to so komplikacije pri zdravljenju raka.

Objavljeno
24. marec 2007 15.36
Račan: Kot premier nisem vedel, da je dobil Gotovina ponarejen potni list
Zagreb - Predsednika hrvaških socialdemokratov (SDP) in nekdanjega hrvaškega premiera Ivico Račana so danes prepeljali v klinični center v Zagrebu. Razlog za hospitalizacijo so komplikacije pri nadaljevanju zdravljenja raka, ki so ga pri Račanu odkrili konec januarja. Kot so poudarili v SDP, Račan v bolnišnici ne bo ostal dolgo.

Račanu so februarja v Münchnnu zaradi tumorja odstranili levo ledvico, ureter in limfne vozličke. Voditelja SDP so sprva v bolnišnico prepeljali zaradi suma tumorja v desni rami po nujnih preiskavah pa so zdravniki v Nemčiji ugotovili, da gre v rami za metastaze, medtem ko naj bi bil primarni tumor na uretru.

Takoj po diagnozi raka je Račan izjavil, da se umika iz politike in javnega življenja, dokler ne bo znano, ali je operacija uspešna. Vodenje SDP je prevzela Račanova namestnica Željka Antunović, ki je večkrat ponovila, da SDP normalno deluje in se pripravlja na zmago na letošnjih parlamentarnih volitvah.