Račan spet doma

Predsednik največje hrvaške opozicijske stranke Ivica Račan, se je po zdravljenju v bolnišnici v Münchnu v soboto zvečer vrnil v Zagreb in se bo do nadaljnjega zdravil doma.

Objavljeno
11. marec 2007 16.41
Račan: Kot premier nisem vedel, da je dobil Gotovina ponarejen potni list
Zagreb - Predsednik največje hrvaške opozicijske stranke, Socialdemokratske stranke (SDP), Ivica Račan, se je po uspešno prestani prvi fazi zdravljenja v bolnišnici v Münchnu v soboto zvečer vrnil v Zagreb. Račan se bo do nadaljnjega zdravil doma, so še povedali v njegovi stranki

Obenem so iz stranke sporočili, da Račanov začasni umik iz političnega življenja, ki ga je napovedal, ko je javnost obvestil o svoji bolezni, še vedno velja, saj njegovo zdravljenje še ni končano. Pacient pa je javnost ponovno zaprosil, naj spoštuje njegovo željo po zasebnosti v času zdravljenja. Služba SDP za odnose z javnostmi bo medtem javnost še naprej obveščala o poteku zdravljenja.

Račanu so v mestni bolnišnici v Münchnu operirali metastazo iz desne rame, zaradi tumorja pa so mu odstranili tudi levo ledvico, ureter in limfne vozličke. Voditelja SDP so zaradi suma tumorja v desni rami v bolnico v Münchnu sicer prepeljali v začetku februarja, po nujnih preiskavah pa so zdravniki v Nemčiji ugotovili, da gre v rami za metastaze, medtem ko naj bi bil primarni tumor na uretru.
Takoj po diagnozi raka je Račan izjavil, da se umika iz politike in javnega življenja, dokler ne bo znano, ali bo operacija uspešna. Vodenje SDP je prevzela Račanova namestnica Željka Antunović, ki je večkrat ponovila, da SDP normalno deluje in se pripravlja na zmago na letošnjih parlamentarnih volitvah.