Račanu gre na bolje?

Zdravstveno stanje predsednika največje hrvaške opozicijske Socialdemokratske stranke (SDP) Ivice Račana se je danes izboljšalo, so kratko sporočili iz SDP in dodali, da bo zdravljenje potekalo po načrtih.

Objavljeno
05. april 2007 14.49
Ivica Račan
Zagreb - Zdravstveno stanje predsednika največje hrvaške opozicijske Socialdemokratske stranke (SDP) Ivice Račana se je danes izboljšalo, so kratko sporočili iz SDP in dodali, da bo zdravljenje potekalo po načrtih. Potem ko so sredine preiskave pokazale, da ima Račan nove metastaze na možganih, so sicer s SDP v sredo zvečer sporočili, da se je njegovo zdravje resno poslabšalo, ker je izgubljal zavest.

Trenuten umik iz politike

Konec marca, po Račanovi vrnitvi z operacije v Münchnu, kjer so mu sredi februarja odstranili metastaze v desni rami, so mu v zagrebškem kliničnem centru odkrili metastaze na možganih, zaradi česar so ga obsevali. Račan je nato prestal tudi operacijo hematoma na desni rami. Zdravniki v Münchnu so mu sicer zaradi primarnega tumorja na uretru odstranili tudi levo ledvico, ureter in limfne vozličke.

Potem ko so konec januarja zdravniki ugotovili, da ima raka, je Račan sporočil, da se umika iz politike in javnega življenja, dokler ne bo znano, ali bo zdravljenje uspešno. Vodenje SDP je prevzela Račanova namestnica Željka Antunović.