»Pijanega ministra« našli mrtvega

Japonska policija je sporočila, da je nekdanjega finančnega ministra Soičija Nakagawo našla mrtvega. Nakagawa je odstopil zaradi nastopa na tiskovni konferenci po srečanju G7 v domnevno alkoholiziranem stanju.

Objavljeno
04. oktober 2009 12.29
japonski finančni minister Šoiči Nakagava
An.B.
An.B.
Tokio - Japonska policija je sporočila, da je nekdanjega finančnega ministra Soičija Nakagavo našla mrtvega. Nakagawa je odstopil zaradi nastopa na tiskovni konferenci po srečanju G7 v domnevno alkoholiziranem stanju.

56-letnega Nakagavo so našli mrtvega v spalnici njegovega doma v Tokiu. Japonski mediji poročajo, da ga je obrnjega z obrazom v blazino in brez vidnejših znakov nasilja, zjutraj našla njegova žena. Tokijska policija je že sprožila preiskavo.

Nakagava je kot finančni minister odstopil zaradi nastop na novinarski konferenci po srečanju voditeljav držav G7, februarja v Rimu, v domnevno vinjenem stanju. Incident pomenil veliko sramoto za japonsko vlado, četudi je minister zanikal alkoholiziranost, svoj medel nastop pa pripisal utrujenosti in zdravilom proti prehladu. Nakagava je konec avgusta, kljub obljubi, da bo popolnoma opustil alkohol, na parlamentarnih volitvah izgubil tudi sedež v japonskem parlamentu, kjer je sicer deloval 25 let.