Reševalci našli truplo Ekvadorca

Španska policija je aretirala človeka, ki ga sumi, da je sodeloval v bombnem napadu na vlak v Madridu leta 2004. Reševalci so našli truplo pogrešanega Ekvadorca, ki ga je ubila avto bomba.

Objavljeno
03. januar 2007 22.40
Aretacija osumljenca terorističnega dejanja v Madridu leta 2004
Madrid - Španska policija je aretirala enega od petih ljudi, ki jih je osumila, da so sodelovali v bombnem napadu na vlak v Madridu leta 2004. Identitete domnevnega terorista ni razkrila. Peterico osumljenih so zajeli v Barceloni, Tarragoni, Geroni, Cadizu in Coruni.

Reševalci so danes v ruševinah garažne hiše na madridskem letališču, kjer je v soboto eksplodiral avtomobil bomba, našli truplo enega od dveh pogrešanih Ekvadorcev. Kot je sporočila policija, gre za 35-letnega ekvadorskega priseljenca Carlosa Alonsa Palateja, ki naj bi spal v avtomobilu, ko je v večnadstropni garaži razneslo bombo. Drugi Ekvadorec, 19-letni Diego Armando Estacio, ki naj bi prav tako spal v avtomobilu, ostaja pogrešan.

V eksploziji na parkirišču terminala 4 na madridskem letališču Barajas je bilo poleg pogrešanih Ekvadorcev ranjenih še 19 ljudi. Odgovornost za napad je prevzela baskovska separatistična organizacija Eta, ki je pred tem zadnji napad s smrtnimi žrtvami izvedla maja 2003.