Rešili ugrabljenega novinarja

Britanski komandosi so v Afganistanu osvobodili novinarja ameriškega časnika New York Times Stephena Farrella, ki so ga v pokrajini Kunduz v soboto ugrabili talibani.

Objavljeno
09. september 2009 11.44
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Kabul - Britanski komandosi so v Afganistanu danes osvobodili novinarja ameriškega časnika New York Times Stephena Farrella, ki so ga v pokrajini Kunduz v soboto ugrabili talibani. V reševalni akciji sta življenje izgubila britanski komandos in Farrellov afganistanski prevajalec Sultan Munadi, so sporočile tamkajšnje oblasti.

Kot je pojasnil tiskovni predstavnik guvernerja pokrajine Kunduz Mohamed Sami Jovar, so se pripadniki britanskih posebnih enot iz helikopterjev spustili na hišo, kjer sta bila novinar in njegov prevajalec, nakar je izbruhnil strelski spopad. V njem so poleg Munadija življenje izgubili talibanski poveljnik, lastnik hiše in ženska, ki je bila poleg, je še pojasnil Jovar.

Farrell se je v Kunduz odpravil po tem, ko je zveza Nato v petek z letali odgovorila na talibanski napad na cisterni z gorivom, namenjeni mednarodnim silam v Afganistanu. Novinar New York Timesa se je zaradi navedb o žrtvah med civilisti želel pogovoriti s prebivalci vasi.

New York Times in drugi mediji o ugrabitvi sprva niso poročali, da ne bi ogrozili življenja ugrabljenih. Ugrabitev Farrella in Munadija je že drugi primer ugrabitve predstavnikov New York Timesa v Afganistanu v manj kot letu dni.