Ruski zgodovinar zbiral mumificirana trupla

Znani zgodovinar je 29 trupel izkopal na pokopališčih in jih oblekel v oblačila, prav tako vzeta iz grobov.

Objavljeno
07. november 2011 19.23
Posodobljeno
07. november 2011 19.33
Mo. B., Delo.si
Mo. B., Delo.si

Nižni Novgorod -  Ruske oblasti identitete aretiranega 45-letnika niso razkrile, so pa objavili njegove fotografije ter razkrili njegovo starost in poklic, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Policijski video posnetek stanovanja priča o grozljivem prizoru v stanovanju v mestu Nižni Novgorod - nekaj velikim lutkam-punčkam podobnega v pisanih oblekah in šalih, z dlanmi in obrazi v povojih. Kot je sporočila policija, gre dejansko za zbirko mumificiranih posmrtnih ostankov izključno mladih deklet.

Po poročanju ruskih medijev naj bi stanovanje pripadalo 45-letnemu zgodovinarju Anatoliju Moskvinu, ki je veljal za največjega strokovnjaka za pokopališča v Nižnem Novgorodu, mestu ob reki Volgi kakih 400 kilometrov vzhodno od Moskve. Moskvin je javno razlagal o svojem raziskovanju pokopališč in preučevanju nagrobnikov ter zgodb, ki se skrivajo za njimi, piše STA.

Pred grozljivim razkritjem minuli teden je sicer v Nižnem Novgorodu potekala dolgotrajna preiskava zaradi večkratnega oskrunjenja tamkajšnjih grobov. Kako so razkrili krivca, na policiji niso pojasnili.

Po pisanju nekaterih medijev naj bi ga priprli na nekem pokopališču z vrečko kosti v rokah, po pisanju drugih pa naj bi policisti mumije odkrili, ko so prišli k Moskvinu domov, ker so se želeli z njim kot strokovnjakom posvetovati o preiskavi, še poroča STA.