Samomorilski napad v Casablanci

V internetni kavarni v Casablanci v Maroku je v nedeljo prišlo do samomorilskega napada, v katerem so bili ranjeni štirje ljudje. Kavarna pa ni bila prvotna tarča napada.

Objavljeno
12. marec 2007 10.26
Casablanca - V internetni kavarni v Casablanci v Maroku je v nedeljo prišlo do samomorilskega napada, v katerem so bili ranjeni štirje ljudje. Kot so povedali predstavniki maroške policije, se je napadalec razstrelil, ker so mu preprečili dostop do računalnika, kjer naj bi prek spleta prejel navodila o pravem kraju razstrelitve.

Maroška policija je pojasnila, da internetna kavarna ni bila prvotna tarča napada. Napadalec naj bi namreč v njej preko spletnih strani skrajnih skupin prejel navodila o pravem kraju, vendar mu je sin lastnika kavarne dostop do računalnika preprečil. Napadalca je spremljal prijatelj, ki je po razstrelitvi pobegnil, kasneje pa ga je maroška policija prijela.

Po besedah predstavnika tamkajšnje policije moška nista bila prebivalca soseske. Ranjence so medtem že odpeljali v bolnišnico in začeli podrobnejšo preiskavo. Odgovornosti za napad še ni prevzel nihče.

Nedeljski napad je bil prvi teroristični napad v Casablanci, ki je zahteval ranjene. V vrsti samomorilskih napadov 16. maja 2003, ki naj bi jih izvedli islamski skrajneži, je umrlo 45 ljudi, med njimi tudi 12 samomorilskih napadalcev, več deset ljudi pa je bilo ranjenih. Maroške oblasti so v preteklih letih poudarjale, da so teroristične skupine iz države pregnale.