Sanader bo svetovalec milijonarke

Nekdanji hrvaški premier Ivo Sanader je dobil novo službo. Postal bo namreč svetovalec kanadske milijonarke Louise Blouin, lastnice umetniškega inštituta v Londonu in številnih revij.

Objavljeno
17. oktober 2009 11.36
Ti. K.
Ti. K.
Zagreb - Nekdanji hrvaški premier Ivo Sanader je dobil novo službo v Kanadi. Postal bo namreč svetovalec kanadske milijonarke Louise Blouin, lastnice umetniškega inštituta v Londonu in številnih revij.

 

Kaže da je Sanader do nadaljnega zamrznil politično kariero na Hrvaškem in bo zdaj svetoval in lobiral za posle kanadske milijonarke, saj je z Blouinovo že podpisal pogodbo. Kako visoka bo njegova plača ni znano. Je pa Blouinova podpis pogodbe potrdila za hrvaški Većerni list: "nekdanjemu hrvaškemu premierju je ponudila komercialno pogodbo po njegovem nedavnem vstopu v upravo sklada in njegovih koristnih predlogih za promocijo te organizacije''. Svetovalec Sanader bo delal na širitvi poslovnega imperija v svetu in krepitvi ugleda Sklada Louise Blouin.

 

"Gospod Sanader ima številne prijatelje v visokih poslovnih, političnih in umetniških krogih v vseh evropskih državah, zato bo njegova pomoč koristna Skladu in poslom," je povedala Blouinova. Zaposlitev Sanaderja so ji na Svetovnem forumu o kreativnem razvoju v New Yorku, pri katerem je Sanader sodeloval, svetovali številni evropki in ameriški politiki, je še razkrila Blouinova.