Sarkozy med volkovi in morskim psi

Francoski predsednik Nicolas Sarkozy in njegov sin Jean se branita pred obtožbami opozicijskih voditeljev, ki predsedniku očitajo nepotizem. Njegov 23-letni sin je namreč prevzel vodenje agencije EPAD.

Objavljeno
15. oktober 2009 15.38
Mo.Z.
Mo.Z.
Pariz - Francoski predsednik Nicolas Sarkozy in njegov sin Jean se branita pred obtožbami opozicijskih voditeljev, ki predsedniku očitajajo nepotizem. Njegov 23-letni sin je namreč prevzel vodenje EPAD-a. Opozicijski voditelji trdijo, da Jean Sarkozy nima dovolj izkušenj za vodenje takšne agencije, ki želi konkurirati Londonu kot osrednjemu finančnemu trgu.

Predsednik Sarkozy, ki je pred izvolitvijo leta 2007 tudi sam vodil omenjeno agencijo, je novinarjem dejal, da so ti napadi neutemeljeni.
„Ni pravično, da je nekdo brez karšnegakoli razloga vržen med volkove", je povedal po tem, ko je javnosti na konferenci hvalil Francijo kot državo, kjer za uspeh štejejo sposobnosti, ne pa privilegije.

 

V intervjuju za francoski Point je napade "morskih psov na delfina" komentiral tudi predsednikov sin. "Jasno je, da me obkrožajo morski psi. Napadajo me na vsakem koraku, vtikajo se v vse - v mojo starost, moje ime, mojo dejavnost in tudi v najbolj intimne stvari, kot je npr. veroizpoved moje žene. Kar pa sploh ni prijetno", pravi Jean Sarkozy.


Kot še dodaja, je očetu sam predlagal svojo kandidaturo in nosi vse nadaljnje posledice. "Nočem se skrivati," še pravi. "Menim pa, da s temi obtožbami želijo zgolj škodovati mojemu očetu."