Sarkozy se bo odslej posvečal le predsedniški kampanji

Nicolas Sarkozy je odstopil z mesta francoskega notranjega ministra, da bi se tako lahko osredotočil na svojo predsedniško kampanjo. Novi notranji minister je sedaj Francois Baroin.

Objavljeno
26. marec 2007 15.08
Francoski finančni minister Nicolas Sarkozy
Pariz - Nicolas Sarkozy je odstopil z mesta francoskega notranjega ministra, da bi se tako lahko osredotočil na svojo predsedniško kampanjo. Sarkozyja, ki kandidira kot predstavnik vladajoče Unije (UMP), je nadomestil Francois Baroin, nekdanji minister za prekomorske teritorije.

V podobni zamenjavi je nekdanji minister za družino Philippe Bas na mestu ministra za zdravje zamenjal Xavieja Bertranda, ki se bo odslej posvetil delu tiskovnega predstavnika za Sarkozyja. Slednjega je pretekli teden v kandidaturi za prihodnjega francoskega predsednika podprl tudi Jacques Chirac.

Zadnje javnomnenjske raziskave kažejo vodstvo 52-letnega Sarkozyja pred kandidatko socialistične stranke Segolene Royal in sredinskim kandidatom Francoisom Bayroujem.

52-letni Sarkozy je bil dolga leta Chiracov sodelavec, a so se v zadnjih letih odnosi med njima ohladili. Vseeno pa je Sarkozy priznal, da mu bo Chiracova podpora pri volivcih koristila.