Sedemnajstletnik zanika vpletenost v uboj policista

Sedemnajstletnik, ki je osumljen uboja policista Filippa Racitija med izgredi po tekmi Catania – Palermo, je zanikal vpletenost.

Objavljeno
09. februar 2007 15.35
Catania - Italijanska policija je za smrt policista Filippa Racitija med izgredi po tekmi Catania - Palermo osumila 17-letnega nogometnega navijača. Slednji je v Catanii zanikal svojo vpletenost, prav tako pa se je na sinovo stran na novinarski konferenci postavil tudi oče mladoletnika: "Oblasti želijo mojega sina prikazati za grešnega kozla."

Odvetnik 17-letnika, ki bi naj policista ubil z umivalnikom, je dejal, da je njegov varovanec sicer že priznal udeležbo pri izgredih, vendar pa kot pravi, policista ni ubil. Fant, član navijaške skupine Ultras, je po mnenju preiskovalcev umivalnik odtrgal s stranišča na severnem delu stadiona Angelo Massimino in z njim udaril policista.

Italijanska policija se še naprej zavzeto ukvarja z zadevo, v petek so preiskali stanovanja 13 članov Ultrasov in pri tem našli eksplozivna telesa, nože in druge prepovedane pripomočke. Zaradi tragedije bo precej italijanskih klubov, ki ne morejo zagotoviti dovolj visoke stopnje varnosti, moralo do konca sezone igrati pred praznimi tribunami.