Šešelj znova v priporu

Vodjo srbskih radikalcev Vojislava Šešlja so iz bolnišnice v Haagu, kjer so ga oskrbovali po večdnevni gladovni stavki, vnovič prepeljali v pripor haaškega sodišča.

Objavljeno
11. december 2006 15.12
Vojislav Šešelj, vodja Srbske radikalne stranke
Haag - Vodjo srbskih radikalcev Vojislava Šešlja so iz bolnišnice v Haagu prepeljali v pripor haaškega Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije v Scheveningnu, so povedali na sodišču. Po ocenah zdravnikov je namreč zdravje haaškega obtoženca dovolj dobro, da se lahko vrne v pripor.

Šešelj je v petek prekinil 28-dnevno gladovno stavko, potem ko mu je sodišče vrnilo pravico, da se na sojenju brani sam. Isti dan so ga odpeljali v bolnišnico v Haagu, od koder so ga danes prepeljali nazaj v pripor.

Pritožbeni senat haaškega sodišča je ugodil tudi Šešljevi zahtevi po razveljavitvi vseh procesnih dejanj sodišča po 11. novembru, ko je začel gladovno stavkati, in ponovitvi začetka sojenja.

Šešlju, ki je v priporu haaškega sodišča od februarja 2003, so zaradi zločinov med vojno na Hrvaškem in v BiH začeli soditi 27. novembra letos. Sojenje so 1. decembra prekinili za nedoločen čas.