Sestra Marija je čudežno ozdravela

V Franciji so predstavili redovnico Marie Simon-Pierre, katere čudežna ozdravitev je pripomogla, da je sklenjen prvi del postopka za beatifikacijo izjemno karizmatičnega papeža Wojtyle.

Objavljeno
01. april 2007 08.00
Rim - Na tisoče romarjev bo jutri napolnilo Trg svetega Janeza v Rimu, kjer se bodo na verskih slovesnostih spomnili papeža Janeza Pavla II., ki je umrl pred dvema letoma. Kot dodatek reviji Famiglia cristiana bo izšlo tudi literarno delo Josepha Ratzingerja, sedanjega papeža Benedikta XVI., o njegovem ljubljenem predhodniku.

Že v petek pa so v Franciji predstavili redovnico Marie Simon-Pierre, katere čudežna ozdravitev je pripomogla, da je sklenjen prvi del postopka za beatifikacijo izjemno karizmatičnega papeža Wojtyle.

Množica na Trgu svetega Petra je zahtevala svetništvo za Janeza Pavla II. že med pogrebnimi slovesnostmi pred dvema letoma. Zdaj so prvo fazo postopka za beatifikacijo opravili na Poljskem, v njegovi domovini, hkrati pa so v Provansi na jugu Francije javnosti naposled predstavili redovnico, o kateri se je šepetalo, da so njeno ozdravitev obravnavali kot čudež, ki je potreben za Wojtylovo blaženost.

Sestra Marie Simon-Pierre, ki dela kot medicinska sestra v porodnišnici v Cambraiu v Provansi, je imela od leta 2001 tako kot papež Janez Pavel II. parkinsonovo bolezen. Po njenih besedah se ji je zdravje že tako poslabšalo, da se je komaj premikala in imela še vrsto drugih težav. Po papeževi smrti leta 2005 so sestre molile zanjo in za njeno ozdravitev prosile prav Janeza Pavla II.

Več preberite v Nedelu!