Sestrelili policijski helikopter

V brazilskem Riu de Janieru je izbruhnilo nasilje med rivalskimi mamilarskimi združbami, v katerem je bilo ubitih 12 ljudi, šest je bilo ranjenih, povzročena pa je bila tudi velika gmotna škoda.

Objavljeno
18. oktober 2009 11.54
Ka.K./STA
Ka.K./STA
Rio de Janeiro - V silovitem obstreljevanju je bil sestreljen celo policijski helikopter, pri čemer sta bila ubita dva policista. Pripadniki mamilarskih rivalskih združb, ki se borijo za nadzor nad preprodajo mamil v severnem delu Ria de Janeira, so poleg tega v različnih delih mesta uničili še najmanj osem mestnih avtobusov ter dve učilnici.

 

Oblasti sicer domnevajo, da je bil namen večurnih napadov na policijo in civilne tarče predvsem odvrniti pozornost od neprestanih bojev med različnimi mamilarskimi združbami.

 

Ker je bil prav Rio de Janeiro pred samo dvema tednoma izbran za prizorišče poletnih olimpijskih iger leta 2016, so predstavniki brazilskih oblasti po krvavem kaosu hiteli zatrjevati, da varnost med olimpijskimi igrami ne bo problem.

 

Kot so sporočili, so zaradi zadnjega nasilja še bolj odločeni izboljšati varnostne razmere v državi - ne le pred olimpijskimi igrami 2016, ampak tudi pred svetovnim nogometnim prvenstvom leta 2014 v Braziliji.