Sesutje postaje podzemne železnice v Braziliji

V brazilskem Sao Paolu se je na gradbišču nove podzemne železnice sesula postaja, ki je za seboj pustila velik krater. Reševalci skušajo priti do potnikov iz minibusa, ki je zgrmel 30 metrov v globino.

Objavljeno
13. januar 2007 19.45
Sesutje je povzročilo globok krater
Sao Paolo - V brazilskem Sao Paolu se je na gradbišču nove podzemne železnice sesula postaja, ki je za seboj pustila 60 metrov širok krater. Reševalci skušajo priti do potnikov iz minibusa, ki je zgrmel 30 metrov v globino. Po navedbah medijev pogrešajo osem ljudi, delo reševalcev pa ovira bojazen pred nadaljnjim sesutjem.

Po besedah nekaterih očividcev naj bi pred sesutjem prišlo do eksplozije, drugi pa pravijo, da se je podzemna železnica na tem mestu enostavno udrla. Po poročanju tamkajšnjih medijev so se pri tem poškodovali tudi trije delavci.

V vozilu naj bi se peljala voznik in sprevodnik, poleg njiju pa še štiri ali šest potnikov. Oblasti so ostala vozila preusmerili stran od prizorišča nesreče, zaradi česar je prišlo do prometnih zamaškov na eni od najpomembnejših cest v tem največjem brazilskem mestu. Razlogi nesreče še niso znani.