Severni del ZDA zajel hud mraz

Hud mraz odgovoren za šest smrtnih primerov, najnižje temperature, in sicer kar 42 stopnij Celzija pod ničlo, pa so namerili na severu zvezne države Minnesota. Mrzlo vreme naj bi se nadaljevalo še nekaj dni.

Objavljeno
06. februar 2007 13.00
New York - Po dolgih tednih presenetljivo mile zime je v ponedeljek severni del ZDA zajel hud mraz, ki je povezan z namanj šestimi smrtnimi primeri v Kentuckyju, Michiganu, Ohiu in Illinoisu. Najnižje temperature, in sicer kar 42 stopnij Celzija pod ničlo, so namerili na severu zvezne države Minnesota, kjer so prebivalci nizkih temperatur v mesecu februarju bolj vajeni. Prizaneseno ni bilo niti prebivalcem New Yorka, kjer so se temperature spustile na okoli 10 stopinj Celzija pod ničlo.

V večjih mestih severnega dela ZDA so v ponedeljek zapirali šole, brezdomci so se zatekali v zavetišča, od mraza so pokale cevi, množice avtomobilov pa so obstale na parkiriščih zaradi zamrznjenih akumulatorjev. V zvezni državi Ohio so se hladili ob temperaturah do 32 stopinj Celzija pod ničlo, na severu države New York, kjer je zapadel tudi sneg, pa okoli 20 pod ničlo. Nič bolje ni bilo niti po drugih delih severa ZDA. Podobno mrzlo vreme naj bi se sicer nadaljevalo še nekaj dni.