Shujšani Talabani spet doma

Iraški predsednik Talabani se je po 17-dnevnem zdravljenju v Jordaniji vrnil v Irak. V nagovoru se je zahvalil jordanskemu kralju Abdulahu II. za zdravstveno oskrbo, ki jo je bil deležen v Amanu.

Objavljeno
14. marec 2007 19.44
Bagdad - Iraški predsednik Džalal Talabani se je po 17-dnevnem zdravljenju v Jordaniji danes vrnil v Irak, kjer ga je ob prihodu v domače mesto Sulejmanija pričakalo več tisoč Kurdov. Talabanija so v Jordanijo pripeljali potem, ko je padel v nezavest, kasneje pa so iz njegovega urada sporočili, da boleha zaradi izjemne izčrpanosti in dehidracije.

Talabani se je v kratkem nagovoru zbranim zahvalil za podporo, jordanskemu kralju Abdulahu II. pa se je zahvalil za zdravstveno oskrbo, ki jo je bil deležen v Amanu. Talabani je med zdravljenjem sicer shujšal, vendar je že začetek marca poudaril, da je prejel popolno zdravstveno oskrbo.

Kot je Talabani povedal 1. marca, se bo vrnil domov, kjer bo delal za "novi, svobodni, demokratični, federativni in združeni Irak". Talabanija je sicer ob prihodu pričakalo več tisoč ljudi, ki so ga pozdravili s petjem in plesom ter transparenti z napisi "tvoj povratek pomeni novo življenje za Kurdistan in zvezni Irak".