Skrbni oče Wilfrid je zdaj postal Chloé

Wilfrid Avrillon je spremenil spol in srečno živi z ženo Marie Jeanne in s tremi otroki.

Objavljeno
02. november 2011 19.36
Posodobljeno
03. november 2011 14.00
F. S.
F. S.

BREST – Če bo sodišče v Brestu, pristaniškem mestu v francoski pokrajini Bretanija, 15. decembra odločilo in razsodilo v prid 41-letnega računalniškega inženirja, transseksualca in očeta treh otrok Wilfrida Avrillona, sicer že 15. leto srečno poročenega s 44-letno Marie Jeanne Avrillon, bo to pravni precedens, s katerim bo Francija legalizirala in priznala za zdaj še nedovoljeno poroko med istospolnima partnerjema. Wilfrid Avrillon, ki je pred petimi leti z operacijo spremenil spol in se sam preimenoval v Chloé, je v Landerneauu, mestu s 15.000 prebivalci v bližini Bresta, ugledna in spoštovana oseba, njegova petčlanska družina (z ženo imata 14 in 12 let stara sinova in 10-letno hčerko) pa prav nobena spotika.

Vsem so za zgled

Sosedje, sodelavci in znanci pravijo, da je premožna družina Avrillon lahko vsem za zgled, računalniški inženir Wilfrid, po novem Chloé, in njegova žena, učiteljica v eni izmed mestnih osnovnih šol, vsega spoštovanja vredna človeka, njuni otroci pa dobri in vsestransko aktivni šolarji.

Bosta francoska oblast in sodstvo uradno priznala istospolno zvezo?

Zato je velika večina prebivalcev Landerneaua na njuni strani in sta nekdanjega Wilfrida na četrtkovo sodno razpravo za zaprtimi vrati v Brestu spremljala dva ducata prijateljev in prijateljic. Ker je imel v žensko spremenjeni in oblečeni Wilfrid po spremembi spola (13. decembra, le dva dneva pred nestrpno pričakovano odločitvijo sodišča, če lahko ostane kot Chloé še naprej poročen z Marie Jeanne, s katero imata tri otroke, ga na Tajskem čaka še zadnja plastična operacija na spolovilih) čedalje več težav pri stikih s francosko državno birokracijo in v banki, je na sodišču vložil zahtevo za uradno potrditev spremembe spola in preimenovanja v Chloé. In hotel še uradno mnenje, ali bosta z Marie Jeanne še lahko ostala poročena ter starša treh odraščajočih in lepo razvijajočih se otrok. Odvetnik Emmanuel Ludot, ki ju zastopa na sodišču, je prepričan, da bo decembrska razsodba v njun prid, s čimer bosta francoska oblast in sodstvo uradno priznala istospolno zvezo.

Že od četrtega leta starosti se počuti bolj ženska kot moški

Wilfrid, ki uradno sicer še ni Chloé, pravi, da se že od četrtega leta starosti počuti bolj ženska kot moški. »Marie Jeanne, ki je lezbijka, se je leta 1996 zaljubila v popolnoma poženščenega mladeniča, mu rodila tri lepe in pridne otroke in pozneje popolnoma soglašala, da spremeni spol. S tem, kar sem in kar hočem uradno postati in biti, soglašajo in so mi v čvrsto podporo tudi oba sinova in hči,« pravi (nekdanji) Wilfrid. Kot uradno še nepriznana Chloé ima težave le v bankah in pri uradnih stikih s francosko birokracijo. Za Chloé in Marie Jeanne Avrillon in njune tri otroke, družinskega odvetnika Ludota in veliko večino prebivalcev Landerneaua (javnomenenjska raziskava je dokazala, da je na strani še uradno neregistrirane in priznane Chloé krepko več kot 70 odstotkov meščanov) ni nobene dileme, kako bi moralo 15. decembra v Brestu razsoditi sodišče. Če ne odloči, da je nekdanji Wilfrid zdaj Chloé in da lahko kot ženska ostane poročen in v zakonu s pred dobrimi 14 leti oženjeno Marie Jeanne, oblasti lahko pričakujejo glasne proteste in demonstracije.