Slovenski diplomati v ZDA ne plačujejo za prometne prekrške

Čeprav so daleč za rekorderji iz afriških diplomatskih predstavništev, so tudi naši diplomati uvrščeni na črni seznam.

Objavljeno
17. september 2013 11.46
mpi NEW YORK
R. D., Delo.si, STA
R. D., Delo.si, STA
Zagreb − Hrvaški in slovenski diplomati v ZDA med diplomati iz držav bivše Jugoslavije prednjačijo po številu neplačanih kazni za prometne prekrške, je nedavno objavil spletni portal Croatia Week. Čeprav so daleč za rekorderji iz afriških diplomatskih predstavništev, so diplomati iz Hrvaške in Slovenije na črnem seznamu ameriške prometne policije, piše Slovenska tiskovna agencija.

Hrvaška je vodilna med balkanskimi državami z 18 neplačanimi kaznimi za prometne prekrške v znesku 1692 dolarjev. Slovenija malo zaostaja in je dolžna 1055 dolarjev za 12 prometnih prekrškov, kot so prehitra vožnja, vožnja skozi rdečo luč ali nedovoljeno parkiranje v Washingtonu.

Na vrhu seznama je sicer Kamerun s 317 neplačanimi kaznimi, ki skupaj znesejo 25.000 dolarjev. Sledita Mavretanija s 174 kaznimi in slabimi 18.000 dolarji dolgov ter Nigerija z 12.000 dolarji neplačanih kazni za 87 prekrškov.

Vsi diplomati skupaj pa so za različne prekrške ameriškim prometnim policistom dolžni slabih 375.000 dolarjev, še piše STA.