Snežni viharji v Nemčiji povzročili več nesreč

Nekatere predele Nemčije so ponoči zajeli snežni viharji, ki so povzročili zaplete na tamkajšnjih cestah. Podrta drevesa in poledenele ceste so ovirali promet in povzročili več nesreč.

Objavljeno
23. marec 2007 10.33
Vozniki avtomobilov so po več ur obtičali
Leipzig - Nekatere predele Nemčije so v noči na danes zajeli snežni viharji, ki so povzročili zaplete na tamkajšnjih cestah. Zaradi snega so se v zvezni deželi Severno Porenje - Vestfalija podrla številna drevesa, ki so ovirala promet na cestah, pri čemer sta v prometni nesreči po podatkih policije umrla dva človeka. Vreme je številne nevšečnosti povzročilo tudi v zvezni deželi Saška, kjer so policisti našteli okoli sto prometnih nesreč.

V zvezni deželi Saška je zaradi poledenelih cest poleg nesreč prišlo tudi do številnih zastojev, v nesreči tovornjaka z mlekom v četrtek zvečer pa se je razlilo okoli 26 ton mleka, zaradi česar je bila avtocesta zaprta do jutranjih ur. Ob tem je nastalo za okoli 120.000 evrov škode.

V zvezni deželi Saška-Anhalt je prišlo do nesreče šolskega avtobusa, pri kateri pa po podatkih policije ni bil nihče ranjen. V zvezni deželi Turingija je bil promet ohromljen na nekaterih avtocestah, v deželi Porenje-Pfalško pa so morali gasilci zaradi podrtih dreves posredovati več kot desetkrat.