Snežno neurje na severovzhodu ZDA

Zimska nevihta na severovzhodu ZDA je povzročila težave v prometu, številne šole pa so zaprli. Na tamkajšnjih letališčih pričakujejo zamude v poletih.

Objavljeno
14. februar 2007 14.17
Zaradi snega so zaprli tudi šole
Washington - Zimska nevihta na severovzhodu ZDA je povzročila težave v prometu, številne šole pa so zaprli. V zvezni državi Virginia, kjer je veter dosegal hitrosti tudi do 65 kilometrov na uro, so razglasili izredne razmere. Za dele okrog Nove Anglije so napovedali en meter snega in ohladitve do -37 stopinj Celzija. Zaradi mraza in sneženja je na severovzhodu ZDA v zadnjih dneh umrlo najmanj 25 ljudi. Največ v Ohiu (pet) ter Illinoisu in Indiani, od koder poročajo o skupno osmih smrtnih žrtvah.

Dež in nevihte so se razširile tudi proti jugu in pri tem ubile najmanj eno osebo in jih več ranile. Na letališčih v Washingtonu in Dullesu so zjutraj odpovedali lete, medtem pa so na letaliških terminalih v New Yorku in Philadelphii napovedali zamude v poletih. V Washingtonu je po poročanju agencij kot kje v kakem smučarskem središču, v New Yorku, kjer razmere poslabšuje še močan veter, pa se promet dobesedno ne premakne nikamor.

V Nepalu je snežilo prvič v 62 letih

Povsem drugače so se na skrbi glede sneženja odzvali v nepalski prestolnici Katmandu, kjer je danes snežilo prvič v 62 letih. Snežilo je dobrih 45 minut, a se sneg ni oprijel zaradi previsokih temperatur. Čeprav je Nepal država v najvišjem gorovju sveta, pa temperature v večini te države ne padejo pod ledišče, zato sneženje v Katmanduju ni običajno.