Sodišče prepovedalo nadaljnjo objavo golih fotografij Kate Middleton

Francosko sodišče od revije Closer zahteva, da britanskemu kraljevskemu paru preda vse originalne fotografije.

Objavljeno
18. september 2012 15.07
BRITAIN-ROYALS-ASIA-PACIFIC-SOLOMONS
Mo. B., Delo.si
Mo. B., Delo.si

Pariz - Francosko sodišče je danes ugodili zahtevi princa Williama in njegove soproge Kate Middleton po sodni prepovedi nadaljnje objave njenih golih fotografij, ki jih je paparaci posnel na njunih počitnicah v Franciji. Sodišče je še zahtevalo, da francoska revija Closer v naslednjih 24 urah kraljevskemu paru vrne vse originalne fotografije. Če revija tega ne bo storila, jo bo po poročanju francoske tiskovne agencije AFP to vsak dan stalo 10.000 evrov.

Princ William in njegova soproga sta na francosko tožilstvo zaradi kršenja zakona o zasebnosti včeraj vložila tudi kazensko ovadbo. Tožilstvo je že sprožilo preliminarno preiskavo, na podlagi katere bo odločilo, ali bo zaradi posega v zasebnost proti reviji Closer in fotografu uvedlo preiskavo.

Sporne fotografije so se medtem že razširile po spletu. Poleg revije Closer sta fotografije objavila še irski tabloid Daily Star in italijanski Chi. Iz Daily Stara so že sporočili, da so zaradi objave suspendirali odgovornega urednika Michaela O'Kana. Družbi Northern and Shell in Independent News and Media, ki imata v lasti revijo, sta odločitev urednika o objavi fotografij ostro obsodili.